Kötödés Szolgáltatás A fémhulladék árak több paraméter függvényében alakulnak ki

A fémhulladék árak több paraméter függvényében alakulnak ki


fémhulladék árak

Categories:

A MÉH telepeken felvásárlásra kerülnek az alumíniumból, a vasból, a nemesacélból, a bronzból, a vörös- és sárgarézből, az ólomból, a horganyzott anyagokból készült tárgyak, természetesen a használt, immár feleslegessé vált akkumulátorok szintén. A fémhulladék árak nagymértékben függnek a hazai és a világpiaci tényezők alakulásától. Átadáskor ajánlott odafigyelni a mérlegelésre, mert ilyenkor szokott adódni a legtöbb nézeteltérés. Hatékony mérés kizárólag hitelesített mérleg alkalmazásával történhet.

A fémhulladék árak alakulásánál figyelembe kell venni az érvényben lévő kerekítés meglétét, azaz csak egész kilókat vesznek át. A gyakorlatban ez lefelé kerekítést jelent, tehát amennyiben a leadni kívánt anyag 5,6 kg súlyú, 5 kilóban fogják beszámolni. A nagyobb hídmérlegek 600 kg felett vethetőek be, de akár 10-20 kg-ot is tévedhetnek, törvényesen. Jelentős tényező még a behozott alapanyag tisztasági foka is, a hulladék minősége és így a fémhulladék árak is a vastagság és a tisztaság paraméterekkel párhuzamosan alakulnak.

A mèhtelep átveszi a feleslegessé vált hulladékot

A környezettudatos gondolkodás és a takarékoskodás jegyében ajánlott a feleslegessé vált és újrahasznosítható tárgyakat a megfelelő helyen leadni. Ilyen az országszerte megtalálható mèhtelep valamelyike, de igényelhető a meheshulladek.hu weboldalt működtető cégtől házhoz való kiszállás, sőt, konténerbérlés is. A mèhtelep átveszi az elektronikai és fémhulladékot, konkrétan az alumíniumot, a sárga- és vörösrezet, a vasat, a nemesacélt, az ólmot, a műanyagot és a használt akkumulátorokat is.

Ipari termelő jellegű vállalatok és önkormányzatok esetében is van megoldás a szervezett hulladékszállításra, a jelenleg érvényben lévő normák betartása mellett. Az esetlegesen felmerülő adminisztratív feladatok jogszerű elvégzéséhez is igényelhető szakszerű segítség. Magánszemélyek személyesen is bevihetik a tárgyakat, a mèhtelep átveszi, a mérlegelés itt kizárólag hitelesített mérlegekkel történik. A végösszeg, a súly mellett, függ az anyag tisztaságától és a jelenleg aktuális világgazdasági és hazai tényezők alakulásától is.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük