Kötödés Webáruház Melyek a textil nyomtatás feltételei?

Melyek a textil nyomtatás feltételei?


textil nyomtatás

Categories:

Ami a saját kollekció piacra dobását illeti, sokszor egyedi mintázatú anyagot kell beszerezni. Mivel nem biztos, hogy találni fog az elképzelésének tetszőt, a textil nyomtatás mindig hatékony megoldásnak fog bizonyulni. Persze megvannak azok a feltételek, amelyekkel elkészítik a megálmodott mintájú anyagot. Például a nagykernek nem áll módjában 50 méternél kevesebb textilt adni és igen jó minőségű képre, fotóra, sormintára vagy rajzra van szüksége.

Csak így tud magas színvonalú lenni a textil nyomtatás. Igen komoly szerkezettel nyomtatnak anyagra, aminek esetben a textilszálakban rögzül a festék. Csakis az anyag kopásával együtt fog kopni a festék is, de természetesen ez jó néhány év használat után fog jelentkezni. Roppant élénk színeket alkalmaznak, ráadásul olyan anyagon valósul meg a textil nyomtatás, amelyiknek pamut hatása van. A Szakatex nagyker felkínálja ezt a lehetőséget az érdeklődőknek, tehát ajánlott vetni egy pillantást a honlapjukra.

Az organikus pamut a jövő kiemelkedő textilje!

Szerencsére az említett nagykereskedésben ezt is megtalálja, ráadásul részletes leírást kap arról, hogy miként állítják elő. Abban tér el a hagyományostól az organikus pamut, más néven biopamut, hogy a gyapotföldeket nem szennyezik semmilyen szerrel. A gyapotból készül a pamut, ellenben a növényt sokszor befújják különböző rovarirtóval és gyomirtóval, ezáltal a termékben is jelen lesz a szer. Az organikus pamut esetében semmiféle vegyszert nem használnak. Kizárólag kézzel gyomlálják a növényt és a természetre bízzák a fejlődését.

Az anyag létrehozásában sem használnak semmilyen szert, ami káros lehet az emberi egészségre. Mivel munkaerőt alkalmaznak a gyomláláshoz és teljesen tiszta eljárásokon megy végbe az anyag, ezért értelemszerűen az ára is magasabb. Ellenben, az organikus pamut nemcsak a környezetet védi, hanem a ruha viselőjét is. Érdemes fokozatosan törekedni a természetes anyagok beszerzésére és a környezetet is óvni kell a felesleges vegyszerektől. Ezáltal sokkal élhetőbb bolygót hozunk létre.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük