Kötödés Webáruház Válaszd ki a legkényelmesebb orvosi ruházatot a téli időszakra

Válaszd ki a legkényelmesebb orvosi ruházatot a téli időszakraCategories:

Az orvosi ruházat a kórházi környezetben kiemelkedő fontosságú. Ez az, ami segít, hogy felismerjenek a munkahelyeden, ami megkülönböztet téged a páciensektől.

Az orvosi egyenruhát minden nap viseled, ezért kényelmesnek és minőségi anyagból kell lennie. Akár orvosi rendelőben, kórházban vagy fogorvosi rendelőben dolgozol, a rituálé minden nap ugyanaz, ezért fontos, hogy a meleg évszakban és télen is a legkényelmesebb orvosi ruházatot válaszd.

A legkényelmesebb orvosi ruházat kiválasztásának szabályai

A szigorú higiéniai szabályok miatt ajánlott minden használat után kimosni az orvosi ruházatot. Ezért olyan orvosi köpenyeket kell választanod amelyek könnyen karbantarthatók. Javasoljuk, hogy válasszon polibumbacból készült orvosi egyenruhát. Ez a poliészter-pamut keverék rendkívül ellenálló a nedvességgel szemben, jobban szigetel és sokkal jobban bírja a magasabb hőmérsékleten történő mosást.

Az orvosnak szabad mozgást kell biztosítani. Ezért olyan orvosi ruházatra van szüksége, amely kényelmes, könnyen viselhető és optimális kényelmet biztosít a munka során.

Az orvosi ruházat színeit gyakran a tevékenységi kör határozza meg. A fehér orvosi köpeny már nem a tisztaság kritériuma. Ma már léteznek olyan színes orvosi köpenyek, amelyek magas hőmérsékleten moshatók. Emiatt a fehér szín egyre kevésbé van jelen, helyette olyan színeket használnak, amelyek nyugtató hatást gyakorolnak a páciensekre.

Mi a szerepe az orvosi ruházatnak?

Számos oka van annak, hogy az orvosok, és nem csak, orvosi ruházatot viselnek:

Az orvosi ruházat segít megelőzni a fertőzésveszélyt

Az orvosok elsősorban azért viselnek orvosi ruházatot, hogy megelőzzék a fertőzésveszélyt. Az egészségügyi intézményekben a baktériumok nagyon gyorsan terjednek, mivel ezekben az intézményekben nagyon sok beteg fordul meg.

Valójában, ha egy orvos elhanyagolja vagy elfelejti viselni az öltözékét, amikor konzultál egy beteggel, az utóbbi megfertőződhet, és nagyon könnyen megfertőzhet más embereket, különösen, ha az őt megfertőző vírus erős. Ezért a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében az orvosi ruházatot rendszeresen cserélni, karbantartani és fertőtleníteni kell.

Az orvosi ruházat megkülönbözteti a személyzetet

A második ok az, hogy ezek a ruhák megkülönböztetik a személyzetet az intézményben tartózkodó összes többi személytől, például a betegektől és hozzátartozóiktól. Az egészségügyi személyzet által leggyakrabban használt szín a fehér, ami teljesen logikus, mivel a fehér a tisztaság és a rendezettség szimbolikus színe. Ezenkívül ezzel a színnel sokkal könnyebb megkülönböztetni a foltokat, ami azt jelenti, hogy a ruhát könnyebb lesz tisztítani és fertőtleníteni. Amikor egy orvos vizsgál egy beteget, mindig fehér orvosi ruhát visel.

Egy kivétel van. Amikor egy orvos bemegy a műtőbe operálni, zöld vagy kék ruhát visel. Ezeket a színeket kifejezetten arra tervezték, hogy növeljék az orvosok koncentrációját a műtőben. A szakértők szerint az emberi retinát a műtőben a vér és a fény erősen stimulálja, ami a látási képesség csökkenéséhez vezet. A zöld és a kék színek azok, amelyek képesek ezt a hatást enyhíteni. Ráadásul egy kék vagy zöld, vérrel foltos ruha sokkal kevésbé látható, mint egy fehér.

A színek, formák és vágások ma már rendkívül változatosak. Számos különböző stílusban választhat a professzionális egészségügyi tunikák és köpenyek közül. Lehet kerek gallér, magas gallér vagy V-nyakú.

Néhány aszimmetrikus zárással és kontrasztos betétekkel rendelkezik a modern megjelenés érdekében. Az orvosi ruházat minőségi anyagokból készül, amelyek tartósak és könnyen karbantarthatók. A kínálatban pamutból vagy polipamutból készült orvosi ruházatot talál. Az eleganciát, kényelmet és funkcionalitást ötvöző orvosi ruházat. A Tencel anyagnak köszönhetően az orvosi ruházat szabályozza a nedvességet és nagyon puha.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük