Kötödés Szolgáltatás Sosem gondoltam volna, hogy az alkohol köt majd össze a szerelmemmel

Sosem gondoltam volna, hogy az alkohol köt majd össze a szerelmemmelCategories:

30 éves voltam és romokban hevert az életem. Egyik munkahelyen sem éreztem igazán jól magam, úgy éreztem, hogy nem találom a helyem és a vőlegényemmel is szétmentünk 6 év után. Elkeseredettségemben alkoholba fojtottam a bánatom minden babaváró buli, családi ebéd és ünnep után, mert nem bírtam elviselni, hogy mindenki másnak sokkal jobban állnak a dolgai, mint nekem, a család meg ezt persze szóvá is teszi. Nyilván egy idő után egyre többet és egyre rendszeresebben ittam, ami alkoholizmushoz vezetett.

Mikor felismertem, hogy alkoholista vagyok, jelentkeztem egy programra.

Elmentem egy konzultációra a Felépülők központba, ők is megállapították, hogy alkoholista vagyok de megnyugtattak, hogy van remény.

A 28 napos bentlakásos programjuk valódi megváltás volt számomra.

A program helyszíne egy nagyon kellemes atmoszférájú ház volt, ahol teljesen ki tudtam kapcsolódni. Nagyon sokat hozzáadott a lelkiállapotomhoz, hogy olyan emberek vettek körül, akik kedvesek és megértőek voltak a problémámmal. Mivel bent teljes ellátásban részesültünk, a felépülésre kellett csak koncentrálnom, így nagyon hatékonyan folyt a munka.

Bár az elején nehéz volt alkalmazkodnom a benti szilárd keretrendszerhez és a szabályokhoz, tudtam, hogy ez szükséges ahhoz, hogy hatékony megoldást találjunk. Pontosan tudták, mik a sarkalatos pontok, amikre oda kell figyelni, például a vágy azonnali teljesülésével együtt járó kiszolgáltatottság érzésének megszüntetésére, ami kiváltképp nehéz feladat.

Szakértő segítséggel, empátiával és együtt minden lehetséges

A szervezők személye önmagában program egyik fő értékét adja, ugyanis ők saját felépülési élménnyel rendelkeznek, ami nem csak rendkívül hitelessé, de nagyon empatikussá is teszi őket. Teljesen átérzik, min megyünk keresztül és őszintén elmondják a véleményüket, nem hitegetnek vagy köntörfalaznak.

Szerveztek egyéni és néhány fős konzultációkat, foglalkozásokat is, és mindkettő nagyon hatékony volt. Eleinte nehéz volt másokkal megosztani a problémáimat, de kiderült, hogy mindannyian egy csónakban evezünk, direkt hasonló embereket osztottak egy csoportba. Az egyik taggal különösen jól elbeszélgettünk, már elsőre megvolt köztünk a szikra, és egyre közelebb kerültünk egymáshoz majd a program után össze is jöttünk.

Nem hagyják ki a hozzátartozókat sem, hiszen szerepük kulcsfontosságú

Rajtunk kívül hozzátartozóinknak is szerveztek néhány előadást, velük is beszélgettek, ami szerintem nagyon pozitív. Érdekes módon még a szüleim is sokkal megértőbbé váltak velem ezek után, pedig eleinte a programmal is nagyon szkeptikusak voltak.

A kiköltözés után féltem, hogy vissza fogok esni, de már két év telt el és egyszer éreztem csak azt, hogy elgyengültem.

Ekkor pedig elővettem azokat a gyakorlatokat, amiket ott elsajátítottunk, és amik segítségével könnyedén visszabillentem. Egyébként a program befejeztével sem engedik el a résztvevők kezét, bármikor lehet őket hívni segítségért, ami nagyon megnyugtató.

A legjobb döntést hoztam meg

Persze amúgy sok rehabilitációs központ van, meg leszokást segítő program, kezelés, mehettem volna máshová is, de egyiket sem gondoltam ennyire hatékonynak. Ennek oka, hogy itt számszerű adatokkal is bizonyított a hatékonyság, illetve, hogy a szervezők élő példái annak, hogy lehetséges a felépülés. A hasonló minőségű szolgáltatások pedig árban voltak elfogadhatatlanok számomra. Ez a program viszont ár-érték arányban is megfelelőnek bizonyult és sokkal többet adott hozzám, mint gondoltam.

Mióta elvégeztem sokkal erősebbnek és kitartóbbnak gondolom magam, javult az önértékelésem, nem vágyom alkoholra, uralom a testem és még a szerelem is rám talált.

Hát kell ennél több?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük