Kötödés Szolgáltatás Potencianövelő gyógyszerek – vigyázzon a hamisítványokra!

Potencianövelő gyógyszerek – vigyázzon a hamisítványokra!


Potencianövelő gyógyszerek

Categories:

A potencianövelés témaköre igen kényes téma, ez azonban több szempontból is visszaveti a valós, hasznos információkhoz jutást. Egy részről a férfiak ódzkodnak orvoshoz fordulni a panaszaikkal, pedig az első és legfontosabb lépés a potenciazavarok esetén a kiváltó ok megtalálása. Ez lehet pszichés vagy szervi probléma is: az előbbit (szexuál)pszichológus, az utóbbit szakorvosok tudják orvosolni. És persze találunk a piacon abszolút kétes eredetű és igen jól ismert gyógyszereket is. Mielőtt vásárolnánk valamit, érdemes utánanézni az eredetének, mert sajnos több olyan hamisítvánnyal is lehet találkozni, amelyek semmilyen módon nem segítenek a potencianövelésben (forrás: kenyesvelemenyek.com).

Mit kell tudni a gyógyszerhamisításról?

Ez egy nemzetközi fenyegetés, amely egyre nagyobb problémakörré duzzad globálisan. Néhány évvel ezelőtt jelent meg egy riport, amely azt állította, hogy egy pekingi gyógyszertárban lehet Viagrát vásárolni, amely elsőre eredeti Pfizer terméknek tűnik, de kibontva már „Hosszan tartó erekció” felirattal és más piros zászlókkal is találkozunk. Az utóbbi napokban olyan cikkeket is olvashattunk, hogy Észak-Korea Covid-19 elleni oltásokat akarhat hamisítani.

 

Mindig hatástalan egy hamisított gyógyszer?

A kérdésre a válasz nem egy egyszerű igen. Léteznek olyan hamisított gyógyszerek, amelyekben megtalálható az eredeti hatóanyag, de általában kisebb mennyiségben. Más hamisítványoknál az eredeti anyagok egyáltalán nem találhatók meg.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) becslései szerint az afrikai szubszaharai régió a leginkább érintett, itt a gyógyszerek akár egy harmada is hamisítvány lehet. És nemcsak az inkább „kényelmi” gyógyszereket hamisítják, mint a Viagrát, hanem akár az egyébként életeket is menteni tudó malária elleni készítményeket is.

A Világbank becslései szerint egy húsz milliós afrikai országban évente négy millió doboz malária elleni gyógyszert adnak el, ezek közül pedig akár nyolcszázezer is hamisított lehet: emiatt több ezer gyerek és felnőtt hal meg évente.

 

Magyarországon biztonságban vagyunk a gyógyszerhamisítás témájában?

A 21. század első éveiben voltak olyan évek, amikor több száz százalékkal nőttek a visszaélések számai.

Ezek ellen többek között 2018-ban és 2019-ben is fontos lépések történtek (részben EU-s döntéseket követve). Minden gyógyszeres dobozon kétdimenziós vonalkódot találunk, és egy manipulálás elleni eszközt is. Ezek mellett a látható újdonságok mellett olyan információs rendszer épült ki a háttérben, amely nyomon követi a gyógyszerek útját a gyártás pillanatától egészen az eladásig. Itt több mint 4500 különböző gyártóhely szerepel, és ezekhez kapcsolódva több mint 17 milliárd receptköteles gyógyszer is.

Mondhatjuk tehát, hogy a gyógyszertárban vett készítmények itthon biztonságosak.

 

Mi a helyzet az interneten vásárolt készítményekkel?

A kérdés itt már jóval bonyolultabb. Igyekezzünk utánanézni a gyártónak és a weboldal hitelességének, biztonsági profiljának, mielőtt valamit megvásárolunk. Van, hogy bizonyos gyógyszereket jogi előírások miatt táplálékkiegészítőkként forgalmaznak, de ennél sokkal fontosabb, hogy a készítmények valóban tartalmazzák-e a megnevezett hatóanyagokat.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük