Kötödés Szolgáltatás Nem vitás, miért népszerű az automatikus kerti öntöző

Nem vitás, miért népszerű az automatikus kerti öntöző


kerti öntöző

Categories:

Akárcsak az élet számos más területén, úgy a kertgondozásban is megjelentek az okos, automatikus megoldások, amiknek a legfontosabb feladatuk az, hogy levegyék a locsolás időigényes és fárasztó terhét az emberek válláról. Egy automatikusan funkcionáló kerti öntöző ebből kiindulva temérdek előnnyel rendelkezik, ami nem csupán a tulajdonost, de természetesen a kertet is érinti.

De pontosan milyen megoldásról van szó? Nos, az ilyen kerti öntöző egy roppant precíz műszer, ami a szinte láthatatlanul húzódik meg és csakis akkor vehető észre úgy igazán, amikor az öntözést végzi. Előnye, hogy mindenféle feladatát képes emberi felügyelet nélkül elvégezni, illetve a locsolást a legoptimálisabb időpontokban kezdi, amikor a növényeknek a legnagyobb szükségük van a vízre.

A szakember szemével nézve a kerti öntöző fő adottsága, hogy azt pontosan a kert paramétereihez lehet tervezni és építeni, aminek köszönhetően a lehető leghatékonyabban tud majd üzemelni. Hogyan is funkcionál ez?

Ugye a kerti öntöző egy vízcsőrendszer, ami a kert talajába van építve, maximum 30 centiméteres mélységben, megfelelve a kert sajátosságainak és persze a rendelkezésre álló vízforrás hozamának. Az egész zónákra van felosztva. Több vízforrás is a kerti öntöző rendelkezésére állhat, így az működhet vezetékes vízről, kútról, esővíztartályról, illetve ritkábban lehet tó, vagy patak vize is a forrás.

Semmit sem ér a locsoló automata a mágnesszelep nélkül

Mindegyik rendszer egyik leglényegesebb kiegészítője a mágnesszelep. Igazából ez a mechanikai vezérlést végzi el. A víz a szelepek megnyitásával jut el az öntöző zónákba, és az adott zóna vízcsőszakaszából pedig az öntözendő területre. A locsoló automata ezen eleme egy törpefeszültségű elektromos szelep, amit mindig a vezérlő automatika felügyel.

Ha az adott zónán belül a mágnesszelep megnyit, akkor azon a szakaszon található szórófejek a víznyomás hatására kiemelkednek és locsolni kezdenek. Abban az esetben, ha ezt a működését a vezérlő egyéség végzi, akkor lehet beszélni locsoló automata megoldásról.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük