Kötödés Szolgáltatás Automata öntözőrendszer telepítése szakértővel

Automata öntözőrendszer telepítése szakértővelCategories:

Egy jó kertépítő odafigyel arra, hogy az elvégzett munkája a lehető legtovább fennmaradjon, ennek köszönhetően a legjobbat hozza ki, ha a locsolórendszer tervezésére kerül sor. Az automatán működő öntözőrendszer leveszi a válláról a terhet, így problémamentesen oldja meg a kert növényeinek locsolását. Optimális programozási lehetőségének köszönhetően, teljes mértékben emberi felügyelet nélkül dolgozik. Az öntözőrendszer hatékonysága kiváló, hiszen mindig a kert adottságainak megfelelően van tervezve.

Hogyan működik az önműködő öntözőrendszer?

A kertész pontosan tudja, hogy az adott terület milyen vízigénnyel rendelkezik és ennek megfelelően alakítja ki a különböző öntözési zónákat. A locsolóvezetékek általában 20 cm mélyre vannak ásva, majd erre csatlakoztatják a különböző szórófejeket, csepegtetőket vagy mikroszórokat. Legfontosabb alkotóelem a mágnesszelep, hiszen ez látja el a rendszer mechanikai vezérlését. Az ilyen típusú öntözőrendszer teljes mértékben egyedül működik. Célja, hogy csak annyit locsoljon, amennyire az adott növénynek szüksége van. Így teljes mértékben környezetkímélő hatással bír, hiszen nem pocsékolja a vizet.

Szakértelmet igényel az öntöző telepítés

Mivel minden kert más tulajdonságokkal bír, így szinte létezhetetlen két egyforma rendszert kiépíteni. Ezért is fontos, hogy mindig szakértő kezekre bízzuk a munkát. Az öntöző telepítés két fő tényezőtől függ, amikor egy készülő vagy kész kertbe történik annak elhelyezése. A munkafolyamat mind a két esetben szinte ugyanaz, viszont egy kész kertben több lépéssel találkozhatunk, hiszen ilyenkor az a fontos, hogy a kert szépségét ne bontsa meg az öntözővezetékek lefektetése. Van, aki házilag próbálkozik az öntöző telepítéssel, de ha nem rendelkezik kellő tapasztalattal, akkor sajnos kudarcba fulladhat a munka. Ha profi kezekre bízza a munkát, akkor nemcsak időt, de pénzt is spórolhat. Kiváló befektetésnek tekinthető az öntöző telepítése, hiszen csökkenti a kiadásait, hosszútávon pedig megtérül, arról nem is beszélve, hogy az ingatlan értékét is jelentős mértékben növeli.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük